Insolventie specialisten

Schoenaerts & Partners zijn ervaren curatoren en bewindvoerders. Wij hebben een brede adviespraktijk op het gebied van herstructureren en reorganiseren van bedrijven in zwaar weer. Met ons team staan wij ondernemingen, bestuurders, schuldeisers, financiers en andere belanghebbenden bij in financieel uitdagende tijden. Omdat wij dagelijks actief zijn in de afwikkeling van faillissementen, zijn wij volledig op de hoogte van de problemen die bij een (pre)faillissementssituatie kunnen spelen.

BRUNO SCHOENAERTS

“No matter, Try again, Fail again, Fail better (S. Becket)”

Bruno Schoenaerts behaalde in 1977 zijn Masterdiploma in de Rechten aan de Universiteit van Antwerpen. Het diploma vermeldt een specialisatie in handels-, economisch en financieel recht.

In 1980 startte hij zijn eigen advocatenkantoor op en bouwde een stevige reputatie uit als advocaat-curator, zowel op nationaal als internationaal vlak.

Hij behaalde in 2001 een Masterdiploma in het ondernemingsrecht (Master in Business law) en dit met grote onderscheiding als primus inter pares aan de Universiteit van Antwerpen.Volgde cursussen georganiseerd door de toenmalige Rechtbank van Koophandel omtrent boekhouding en analyse van balansen. dit over een periode van twee jaren. Hij is één van de weinige advocaten die alle aspecten van boekhouding volledig beheerst.

Daarnaast volgde hij een bijzondere opleiding in het vennootschapsrecht en al haar aspecten, over de periode van één jaar. Bij de invoering van het nieuw wetboek volgde hij in 2020 deze opleiding opnieuw aan de Fiscale Hogeschool.

Bruno Schoenaerts wordt door de ondernemingsrechtbank en de toenmalige rechtbank van koophandel regelmatig aangesteld als bewindvoerder van ondernemingen in moeilijkheden, als gerechtsmandataris in procedures van gerechtelijke reorganisatie. Hij heeft ondertussen ook al een vijfhonderdtal faillissementen afgehandeld als curator.

Jaarlijks laat hij zich bijscholen in de materie van het insolventierecht.

Hij is een regelmatig gevraagd spreker en auteur in de materies van het insolventierecht.

Het kantoor van Schoenaerts & Partners heeft als enige en bijzondere specialisatie het insolventierecht m.n. de problemen van ondernemingen in moeilijkheden, gerechtelijke reorganisatie en faillissementen. Hij treedt op zowel als curator als advocaat die zijn cliënten bijstaat in alle materies van het insolventierecht.

De interesse en wil om steeds bij te scholen en up-to-date te blijven is één van Bruno Schoenaerts vele sterktes. Hierdoor kan hij zijn cliënten steeds op een heldere en correcte manier bijstaan, ondanks de constante evolutie van het recht.

Met zijn specifieke kennis omtrent faillissementsprocedures, bewees hij niet enkel een efficiënt adviseur te zijn, maar ook een handig strateeg.

In 1995 bracht Bruno Schoenaerts zijn boek “De Belgische justitie: een Kafkaiaanse nachtmerrie” uit. Hij gaf daarbij, al vóór de Dutroux-affaire, een vlijmscherpe en onverbloemde analyse van de gerechtelijke toestanden in België. Ondertussen is het boek al tientallen jaren oud, maar de voorspellingen die mr. Schoenaerts erin voorstelde, worden vandaag nog steeds gezien als bouwstenen van de omvorming van de Belgische justitie naar een goed functionerende en democratische instelling.
Contacteer mr. Bruno Schoenaerts voor een afspraak.

ALAIN VAN DEN CLOOT

“Succes is niet definitief, mislukking is niet fataal: het is de moed om door te gaan die telt. (W. Churchill)

Alain Van den Cloot is een ervaren advocaat/curator sterk bedreven in het bedrijfs- en economisch recht met vennootschappelijke en sociaalrechtelijke aspecten. Expert in het begeleiden van ondernemingen vanaf de oprichting, het onderhandelen en opstellen van contracten, geschillenregeling tussen vennoten, het voeren van juridische procedures, het begeleiden van ondernemingen in moeilijkheden (GRP, voormalig WCO) tot de vereffening en ontbinding van ondernemingen. Juridisch sterke professional met een postgraduate gefocust op International Business Law behaald aan Queen Mary & Westfield College, University of London.

Profiel

Met ruim 25 jaar juridische ervaring is Alain Van den Cloot een kritische en doortastende advocaat en curator (sedert 1996) gespecialiseerd in het handels- en economisch recht met vennootschappelijke en sociaalrechtelijke aspecten en met een doorgedreven ervaring in faillissementen en vereffeningen.
Alain Van den Cloot biedt in dit verband vennootschappen een full service aan. Hij is klantgericht, sterk in het onderhandelen en gefocust op het bereiken van resultaten. Hij hecht een groot belang aan discretie en efficiëntie.
Als curator van onder meer dan 400 faillissementen en vereffenaar van tal van bedrijven is een ruime ‘in house’ ervaring opgedaan in het kader van de verderzetting en overdracht van de activiteiten. Hij is perfect drietalig (NL, FR, EN) wat een absolute troef is in een steeds internationaler wordende economie.

Studies en opleidingen

Jaarlijkse relevante opleidingen en seminaries
Orde van Advocaten

Profiel

Secretaris VZW Pro Mandato (belangenvereniging van curatoren)

Lid VZW ARGO (samenwerkingsverband tussen actoren in de maritieme wereld)

Contacteer mr. Alain Van den Cloot voor een afspraak.

MEER INFO:
+32 3 238 80 70